Home      Stappenmethode: Werkboek Stap 3 extra
Stappenmethode: Werkboek Stap 3 extra

Stappenmethode: Werkboek Stap 3 extra


Auteur: C. Van Wijgerden 4.60

Levertijd: 1 - 2 werkdagen


Artikelcode: 9789077275160

 Stappenmethode: Werkboek Stap 3 extra


  • Productinformatie

Voor veel lesgevers is het aantal oefeningen in de gewone werkboeken genoeg, maar niet voor iedereen. Al jaren is er vraag naar ‘meer’.

Naast de bestaande werkboeken zullen daarom Extra werkboeken en Plus werkboeken verschijnen. Leerlingen kunnen op vrijwel hetzelfde niveau meer oefenen en zodoende kunnen zij langer over een stap doen. Belangrijk is dat het moeilijkheidsniveau niet al te snel omhoog loopt. Het euvel van (te) snel doorgaan naar de volgende stap, waar veel kinderen veelal nog niet aan toe zijn, kan op deze manier enigszins tegengegaan worden.

Extra werkboeken
Een werkboek met slechts een geheugensteun en verder louter oefeningen. In de eerste helft staan alleen opgaven met dezelfde onderwerpen als in de 'stappen'. Die zijn nuttig als herhaling of extra oefening. In de tweede helft zijn alle opgaven van het type: mix. Er is dus geen aanduiding van het thema van de oefening. In het gewone stappenboek staan door plaatsgebrek te weinig van dergelijke opgaven.

Er komen vrijwel zeker extra werkboeken voor alle stappen.

Voor de lesgever die tevreden is met de huidige situatie, verandert er niets. Hij geeft les met behulp van de handleiding en de werkboeken. Voor hen die meer willen, komen de extra werkboeken voor meer van hetzelfde en de plusboeken voor andere onderwerpen. Aan alle boeken wordt tegelijk gewerkt. Zonder te veel tegenslag zullen er enkele in de loop van 2003 verschijnen.

In het extra werkboek staan 54 pagina's met opgaven, liefst 54x12=648-25 (tekeningen)= 619 opgaven.

Allereerst komen de oefeningen met bekende thema's uit Stap 3:
dubbelschaak
penning
dubbele aanval
aftrekaanval
verdedig tegen dubbele aanval
verdedig tegen penning
remise
uitschakelen verdediging (slaan, weglokken, wegjagen)

De laatste 26 bladzijden zijn toetsen. Er is een geheugensteun met aanwijzingen voor het maken van de toetsen.

N.B.:
t.b.v. de trainer zijn de 'secce' antwoorden van dit werkboek als Adobe *.PDF file te downloaden via www.stappenmethode.nl
De beschikbare handleiding